Padající hvězda

Padající hvězda

Anotace: Naše společné chvilky...

Dnes v noci nebudu moct dospat

a není cesty, jak se z toho dostat.

Až ve chvíli, kdy tě uvidím,

spadne ze mě strachu stín.

 

Že jsi skutečný a že se mi nezdáš.

Je to, jako když padá hvězda.

Člověk ji vidí a záhy už ne.

A potom neví – je to skutečné?

 

Ano, jako když padá hvězda – to jsou chvíle s tebou.

Člověk sedí v trávě, čeká, nohy ho zebou.

A potom ji konečně uvidí, jak oblohu ozáří.

Je to jen okamžik, co stačí i kapsáři.

 

A pak je pryč, a ty nevěříš, že jsi tu hvězdu opravdu spatřil.

Nebo tě snad jen zrak šálil?

Nešálil, byla tu, a ty to víš.

Jen tomu pro tu pomíjivost nevěříš.

 

A stejně jak s padajícími hvězdami

je to jak s našimi společnými chvilkami.

Jsou tu a za chvíli zas ne.

A i když jsou tak nádherné,

víš, že je máš a za chvíli už ne.

Autor Evinka, 17.02.2016
Přečteno 308x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí