Včelí královna

Včelí královna

Anotace: Jaké by to bylo, kdyby existovala...

Jaké by to bylo

kdyby neexistovaly hodiny
a lidé by se nehonili za bůhví čím
jaký by byl svět
kdyby vřelý slova nebyly jen povinný
a neřídili se heslem potom, příště, zatím...
 
Jaké by to bylo 
kdybychom si vážili člověka, jeho hodnoty
a neplakali pro něj, až jej ztratíme
jaký by byl svět
kdybychom se dříve poučili ze svých chyb
a ne až teď, kdy za ně draze platíme...
 
Jaké by to bylo
kdybychom nelhali světu a sami sobě
kdyby neexistovala nevěra
a lidé si vážili čisté lásky
možná je to jen pověra
a ten problém není v dnešní době
ale v našem očekávání
vyrábět vztahy na zakázky...
 
Jaké by to bylo
kdyby lidé milovali bezpodmínečně
zhluboka a upřímně
kdyby se s druhými netrápili zbytečně 
a necítili jak život chutná trpce
jaký by byl svět
kdybychom neřešili nedostatky
a více poslouchali své srdce...
 
Jaké by to bylo
kdybych tu teď nemusela snít
a přemýšlet nad svým osudem
že láska je podvod
a každý se nachytá
jaké by to bylo
kdybych tu teď nemusela psát
že láska je včelí královna
vzácná
a dobře ukrytá...
Autor Jiná, 20.12.2016
Přečteno 407x
Tipy 6
Poslední tipující: Jin&Jang, Psavec, JohnyD., malyK
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zakopávám při každém kroku až se mi na botách udělali žraloci, peru se s každou překážkou na třikrát a přeci rád. Nebýt těch kopanců a překážek nevážili by jsme si toho co máme, vždyť člověk je tvor od přírody nevděčný.

Omlouvám se že se tak rozepisuju hodně mě to zaujalo a to by báseň měla.

21.12.2016 11:44:33 | klaun

Díky za koment, je to přesně tak, jak píšeš ;-)

21.12.2016 17:21:00 | Jiná

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí