Kouzlo tvých šlépějí

Kouzlo tvých šlépějí

Anotace: aneb 7 slok pro štěstí všem, které mají pocit, že se na ně občas někdo dívá.

Sedáš si v kavárně
ke stolku s květinou.
Ach, kdo jen rozluští,
o čem ses zasnila.
Poručíš si zdárně
kávu se zmrzlinou..
Kdo všechno řek' už ti,
jak moc jsi spanilá,


když vlasů konečky
motáš prsteníčkem
a při tom sleduješ,
kdo tebe sleduje?
Jsi věta bez tečky
váhy snu pod víčkem,
jsi kostka ledu, jež
po hladině pluje.


Máš ráda vanilku,
kokos a jahodu,
samotnou, s polevou,
s oříšky, s mandlemi,
v kornoutu, na špilku..
Já mám sto důvodů,
proč tobě s úlevou
plním chat básněmi.


Jsi jdoucí čistota,
půvabná pohádka,
zakletá princezna,
co čeká na kdyby.
Jsi krása života,
zlato bez pozlátka
a kdo tě dobře zná,
moc rád tě políbí.


Tvá ženskost, tvá něha
září po místnosti.
Ach, kdo jen rozplete
kouzlo tvých šlépějí?
Láska tvá bezbřehá
mění zpět bytosti
do smutku zakleté
na lidi s naději.


Tiše se otáčíš,
hledaje číšníka.
Ach, kdo jen vyřeší
tajemství serviet?
Dáš si teď vína číš
či kávu bez mlíka?
Chtěl bych v tvém přístřeší
láskou se nabíjet.


Proč dneska jsi tady?
Co je tvým trápením?
kam půjdeš, až už ti
zde nic nenalejí?
Zda nemáš výhrady,
budu s tvým svolením
tím, kdo dnes rozluští
kouzlo tvých šlépějí.
Autor Rolník, 05.01.2017
Přečteno 430x
Tipy 7
Poslední tipující: Jin&Jang, Iva Husárková, jitka.svobodova, AngelLia31
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ten číšník..když Jí tak zná (asi tam chodí občasně) by Jí měl třeba předat něco, co Jí tam kdosi nechal a pak znovu a znovu.

15.01.2017 09:38:04 | Jin&Jang

Ten číšník..když Jí tak zná (asi tam chodí občasně) by Jí měl třeba předat něco, co Jí tam kdosi nechal a pak znovu a znovu.

15.01.2017 09:37:51 | Jin&Jang

Šťastna, jíž určena tato slova ... :-)

06.01.2017 11:50:28 | Tvořilka Lenka

Je to nádhera

05.01.2017 20:31:42 | jitka.svobodova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí