SNíDaně

SNíDaně

Anotace: s deseti chody (trocha neučesaného humoru)

Dám si jenom doušek vody

k probuzení do pohody.

A hned nato připravím ti

snídani s deseti chody.

 

Řekni, co ti brání

přijít na snídani.

Chtěla by ses nechat

slyšet na pozvání?

 

Tma se světlem plaší,

dnes tu nejsou naši.

Potajmu ti po kuchyni

dělám řízky s kaší.

 

Nepošeptám ti: Probuď se.

řeknu to nahlas, to to chce.

Guláš tu máš, jo,

ale nenuť se.

 

Vstaneš v celé kráse,

bys nepoznala se.

Dovol prosím, opeču ti

klidně celé prase.

 

Vyspala ses do rána,

postel psem je zabrána,

a co kdybych připravil ti

pečeného krocana?

 

Nebudu si lehat na zem,

přikradu se neprozrazen.

Přinesu ti ještě čerstvý

obyčejný chleba s máslem.

 

Dveří chyť se za kliku,

ty maličký pupíku.

Hned ti nandám ke svíčkový

aspoň deset knedlíků!

 

Sedni si už ke stolu,

najíme se tu spolu.

Můžeme si přece přidat

i pár horkých bramborů.

 

Vybarvím ti z fleku

květů plnou deku,

jenom, když mi dovolíš

namazat ti veku.

 

A těch chutí spousty

mezi tvými sousty.

Nezlob se však na mě,

ale udělám ti toasty.

 

Napíšu ti pohlednici,

přilepím ji na lednici.

Půjdu na to od lesa a

usmažím ti smaženici.

 

Vykašli se na dějiny,

každý ráno bude jiný.

Jenom když ti budu moci

přidat trochu zeleniny.

 

Zpoceni, jak futra od chlívku

a na zem shozenou přikrývku.

Smím ti ráno ke snídani

uvařit i polívku?

 

Utrhnu si kopretinu,

nesníš ani desetinu.

Nechceš-li mě pustit

radši k sobě pod peřinu.

Autor el sereno, 18.01.2017
Přečteno 314x
Tipy 5
Poslední tipující: Jenda P., Dreamy, Poetik, Amonasr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taková variace na Co jsem měl dnes k obědu od Jiřího Suchého... Moc hezké :-)

24.03.2017 08:56:18 | Jenda P.

jojo, je to taková sranda :-) díky :-)!

24.03.2017 15:49:24 | el sereno

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí