Láska človeka

Láska človeka

Anotace: Kam odíde láska, Bozk v daždi

Sbírka: Pravdy ľúbosti

LÁSKA ČLOVEKA

Odniekiaľ pramienok
do človeka ústi.
Ktosi ho napĺňa
živú vodu doň vpustí.

Naberaj koľko chceš,
vždy do neho doteká.

Ten prameň má meno.
Láska človeka.



KAM ODÍDE LÁSKA


Kam odíde láska?
Zo srdca ľúbenie
kde sa podeje?

Včera láska bola
dnes nie je.

Koho zase klame?
Koho zase hreje?
Alebo láska nie je?


BOZK V DAŽDI


V ten deň keď som ťa stretol
spustil sa prudký dážď.
Ja a ty, každý zvlášť
zbehli sme pod topoľ.

Voňala si dažďom.
V pohybe každom
i v pohľade vlažnom
začal ti ohník rásť,
až vyhodil iskru.

Ja vidiac ťa blízku
ruka v ruke stisku
bozkal som ti ústa.

Keď v lístí topoľov
kvapky dažďa šustia
v spomienke bozkávam
mokré dievčie ústa.

V dni žitia mi krásu vpustia.



Anna Vodičková
Autor annav, 31.03.2017
Přečteno 601x
Tipy 10
Poslední tipující: Cappp, jenmravenec, Jort, Sajksová, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ahoj Anička, myslím že správně by to mělo být"odniekial'", promiň:)
Jinak hezké,líbi se mi

04.04.2017 10:34:18 | jenmravenec

ďakujem za prečítanie a upozornenie na chybu

05.04.2017 09:46:37 | annav

To je přenádherné...

31.03.2017 11:41:48 | Tvořilka Lenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí