Anežka

Anežka

Anotace: ___

dýchám kyslík

z tvých polibků otevřených úst 
držím kvůli tobě 
čtyřicetidenní půst
 
létám myšlenkami 
s vlaštovkami  
v oblacích tvé rty 
jsou třešničkami
 
na dortu
šlehačkou ve vlasech
směješ se oka(mžik) dostal
třpytivý nádech 
 
štíhlá postava
jako vrbový proutek
krev má (má) bod varu
rozděluješ bílek žloutek
 
skořápky
pouštíš po potoce
z břehu házíš žabky
tančíš na louce
 
jsi víla
bez hříchu
pilníkem na nehty
brousíš mou pýchu
 
jsi (víc) krásnější 
než šumná řeka
hluboký les studánka
jsi má kamarádka
 
nejpříjemnější
neexistuje na světě
nic krásnějšího
než Anežka
 
jsi 
má droga
touha
úsvit 

bez jediného mráčku
 
zardění červánků
zaháníš bolest
víc něž alkohol
voníš po rohlících 
 
modlitbou v kleče
modlíme se
růženec
potíme se
 
o svatební noci
před oltářem 
vyznáváme 
že jsme plně 

v Boží moci
 
jsi souznění
nad vyhřátou řekou
jsi nádherná 
jako jelení troubení
 
já 
dal bych všechno 
co mám 
jen abych na tomto světě
nebyl bez tebe

sám
 
Autor Stavák, 22.06.2017
Přečteno 400x
Tipy 14
Poslední tipující: Amonasr, adaj, piťura, Akyš, Ruda Štola, Philogyny1, Akrij8, zdenka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

snad by si to měla konečně přečíst, přijde mi jako ostrá jehla zaseklá ve stopě vinylové desky...

22.06.2017 16:22:24 | Philogyny1

některé básničky byly doručeny do schránky..
děkuji za nahlédnutí.

22.06.2017 22:04:07 | Stavák

A? :)

22.06.2017 22:14:47 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí