Jít dál

Jít dál

Anotace: Za svitu svíce hledíme tmou, chvíle prozření střídány slepotou. Za tmy si hrajeme a doufáme v zap...

Za svitu svíce hledíme tmou,
chvíle prozření střídány slepotou.
Za tmy si hrajeme a doufáme
v zapomnění když si zoufáme.

V partii šachu táhnout pěšcem vpřed,
při pohledu okolí zapřít celý svět.
A na dlouhou cestu popřát hodně štěstí
přitom za zády držet ruce v pěsti.

Jako v Shakespearově tragédii
nepřipustit si nostalgii,
pokoušet se jít dál.

A s každou novou bezvýznamnou tváří,
zkoušet zapomenout na tu co září,
jestli to není to čeho jsem se bál.
Autor Myff, 06.08.2017
Přečteno 372x
Tipy 6
Poslední tipující: takova, breberkar, jondys, Kapka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná hra se slovíčky.

20.05.2022 12:42:14 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí