Chlápek jménem John

Chlápek jménem John

Anotace: Báseň o tom, co se může stát, když chceš být za každou cenu frajerem

Sbírka: Toužím se stát

Byl jeden chlápek - jmenoval se John
nikdo neuměl to s pistolí jako on
měl však jeden problém, žil svůj krátký život sám
přitom toužil po ženských a po lásce jak trám

A tak ten John přijel do města jménem West
zpočátku však po něm neštěkl ani pes
když však ženským dal úsměv a lichotek pár
zahořel v jejich srdcích divoký lásky žár

Jenže John byl nesmělý, asi tím, že panna byl
a tak žádnou z ženských sám neoslovil
toužily po něm všechny ženský nadržený
ale John neměl odvahu, asi tím, že byl dosud bez ženy

A tak bylo ve vsi veřejným tajemstvím
že všechny holky na rande chtěly právě s ním
tím, že s žádnou nešel však každá myslela
že ji jiná mrcha s Johnem předběhla

Netrvalo dlouho, asi to tak osud chtěl
že každý chlap z vesnice Johnovi záviděl
ve stodole jednoho si udělali sněm
„Ať táhne odkud přišel, jinak ho čert vem!“

Tak jednou když byl zase kolem Johna roj
přišel jeden chlápek a vyzval ho na souboj
ženský děsem vzdychly, John se kasá
že každýho kovboje s radostí vypráská

John si nedal poradit, byl to tvrdohlav
do souboje ho hnaly dívky, hnal ho taky dav
„Aspoň těm našim chlapům, někdo ukáže
co pořádný kovboj z lásky dokáže.“

Jediný šerif z toho hlavu měl
věděl, že každej chlap z vesnice Johnovi záviděl
a taky dobře znal pravidla divokýho západu
na kterým se střílelo až moc často zezadu

Když přišel den, kdy se souboj konat měl
šerif si vzal Johna stranou, dlouho do něj hučel
na závěr mu řekl: „To si dobře pamatuj,
nemusíš být za frajera pokaždé stůj co stůj.“

Nedal si však říct, John svou hlavu měl
možná proto, že v davu stála ta, co ji moc chtěl
padly tři rány, John klesl v kolenou
jeho vesta kovbojská se zbarvila červenou

Bylo to tak jak šerif naznačit mu chtěl
jednu kulku v břiše, druhou v zádech měl
dívky v celým městě spustily srdceryvný pláč
z Johnovy smrti radoval se každý povaleč a rváč

Takhle skončil John, co velký srdce měl
doplatil však na to, že každej chlap mu záviděl
šerif trochu litoval duše mladistvý
jo tak to dopadá, když jen stařec o životě něco ví

Kdo ví, kde jeho tělo dneska tlí
jenom pán Bůh tohle dobře ví
jak rychle přišla tak rychle láska zmizela
žádná ženská z vesnice Johnovi na pohřbu nebyla

Smutný konec příběhu, když John moc lásku chtěl
chyběl jenom kousek a málem by ji měl
měl bych tedy říci poučení závěrem
nepokoušej se býti za každou cenu frajerem
Autor osztravak30, 24.08.2017
Přečteno 507x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, VEDz RVAHEs
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nádherně pistolníku napětím sem nedýchala když mi kolem hlavy lítaly kulky čest Johnově památce ST :-))

24.08.2017 11:20:58 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí