Ticho

Ticho

Anotace: Tik-ťak...

Tiše!
 
Tik-ťak. Tik-ťak.
 
Slyšíš tu hudbu?
 
To den se s nocí snoubí
v nebetyčné hloubi
dvou duší, které ve spojení
přešly k vzájemnému propojení.



Zavři svá ústa!
Ta hudba pustá-



Tik-ťak. Tik-...
 
- ustává.
 
V tichu dní ta jedna duše
- hloupounce a prostoduše -
oddává se opojení
třetí duše zapojení.



Mlč, prosím!
A poslouchej,
tomu tichu naslouchej...



Tik-ťak...
 
... souzvuk duší ustává.
Větší ticho nastává.
Však jedna duše, jedno tělo,
přesně to, co víc by chtělo,
odchází.
A druhé pláče.
Naivní a nedospělé ptáče!



Již jsi tiše.
Nedýcháš.
Pozorně teď nasloucháš.



Tik-...

Upadává v zapomnění.
Dvě již nejsou ve spojení.
Třetí duše směje se,
když druhá vášní chvěje se
a touží po vášnivém plameni,
po pouhém lásky znamení,
 
jež se jí však nedostává.



Pláčeš?
Neplač.
Však i to se stává.
 
...
 
Křičíš,
že nic neslyšíš.
 
Ticho přišlo,
z touhy vzešlo.
 
Z touhy, které tělo skýtá,
tělo, jež se neodmítá.
Má však tělo větší cenu
než duše čistá, co Ti špitá
jak hluboce Tě miluje?



Autor Aiury, 31.03.2018
Přečteno 453x
Tipy 10
Poslední tipující: grázlík, Amonasr, Jort, Šípková Růženka, Anděl, Bufik
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Aiury...četla jsem bez dechu...nedýcháš - nedýchala jsem ....došlo na pláč...pláču....úžasné....na mně zcela působí.....až na dřeň.....**ST**

31.03.2018 14:12:39 | Anděl

Milý Andílku, moc děkuji, Tvé komentáře mě vždy potěší! :))

31.03.2018 22:42:54 | Aiury

No tak to je skvělé! Velmi se mi líbí.

31.03.2018 13:10:17 | Slav Milo

Děkuji! To jsem moc ráda. :))

31.03.2018 22:42:03 | Aiury

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí