Agamenon

Agamenon

Anotace: ...

Agamenon

Já král Agamenon jsem,
mám vládu a moc nad světem.
Moji poddaní mě zbožňují
a ženy mě přímo milují.

Matka učila mě radost rozdávat,
můj otec mě naučil se rvát.
Babička mi vnukla víru,
po dědovi jsem zdědil sílu.

Nepřátele jsem bez válek porazil,
všechno špatné jsem v dobré obrátil.
Udělal jsem přítrž násilí,
dohlédl na děti, aby se učily.

Mám rád kyselé víno a krásné ženy,
nemám rád moc časté změny.
Rád mám děti i staré lidi,
jsem poctivý, nikoho neošidím.

Vždycky jsem chtěl nějakou lásku mít,
ženu, o jejíž krásu bych se mohl bít.
Osud mi však v tomto nechtěl přát,
proto as nemám žádnou rád.

Možná již zítra se nějaká objeví,
láskou mé prázdné srdce zaplní.
Vezmu si ji a budu s ní žít,
spoustu dětí budu mít.

Dosud jsem však stále sám,
dlouhé hodiny sám přejímám.
K čemu všechna ta moc a bohatství,
když mé srdce žádné nepatří?
Autor Desktop_men, 22.02.2007
Přečteno 332x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jo celkem hezky, zkus priste nerymovat stejne slovesne tvary, bude to pusobit lepsim dojmem zvlast ve zdruzenem rymu ( aa bb )

22.02.2007 17:45:00 | Maxwell z Keldu

jedna z chyb... tento král nesl jméno Agamemnon.

22.02.2007 17:26:00 | Gentleman v rubikové kostce

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí