Říkal jí Zrzi..

Říkal jí Zrzi..

Anotace: Nejlepší inspirace je život sám...

Barva jejích rudých vlasů,

odpovídala barvě jeho vášně.

Třebaže to zprvu znělo zvláštně,

přiměla ho hledat novou trasu.

 

Byla děvče ze vzdáleného kraje,

žila tam, kde víno zraje, kde orel na vlajce vlaje.

Vládla vtipem ostrým jako břit,

hned zbožňoval ty chvíle, kdy se s ní mohl přít.

 

Byla tak krásná, že chtěl ji myslí i srdcem,

snad hledal celý život tuhle zrzku.

Myslel, že na ní zapomene časem,

jenže čas ztupí ostří, ale neotupí lásku.

 

Amorek byl možná trochu drzý,

když ho přiměl, aby kvůli ní spolknul svou pýchu.

Ale jak nás Kofola učí, rozdíly jsou lásce k smíchu,

a tak jí dál, napříč časem říkal Zrzi..

Autor Mitchoza, 04.08.2018
Přečteno 330x
Tipy 10
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Amonasr, knihomolka, AngelLia31, Kapka, Anděl
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásne, hlavne ,,čas ztupí ostří, ale neotupí lásku." Vďaka

04.08.2018 17:11:28 | annav

Ano - zrzky jsou nádherné! A obzvláště když má pihy...**ST**

04.08.2018 15:54:10 | Anděl

Zrzky jsou, jak víme, nejlepší! :D Taky mi jedna utekla, nevím kam. Tahle báseň mě donutila se rozpomenout. Palec nahoru.

04.08.2018 13:21:53 | Lajtwing

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí