L'amour

L'amour

Anotace: Z mé nově připravované sbírky pro r.2018

Dítě i čarodějka
světlo a stín
jistota pochybností
pochybnost jistoty
nejsobečtější
nejobětavější
rafinovanost prostoty
žárlivost oddanosti
nevěra, která pálí
věrnost až do věčnosti
strašidla strachu z její ztráty
hladová touha
mdloba přesycení
vášeň a led
slast čisté něhy
balvan i vzlet
a žízeň po blízkosti
nejsladší jed
i zřídlo nenávisti,
jež nutí zabíjet
vzpomínka hřejivá
vzpomínka odvátá
jak opadané listí
podzimní šedý den
i horký opiový sen
zklamání, jímž je člověk
jak hromem probuzen
v pustině citu,
který proplýtval
závidí času, co mu dal i vzal
a hledá odpověď
na věčnou otázku,
již vlastní krví psal,
již nikdo nezodpoví
bůh ani ďábel,
všecka věda světa –
láska požehnaná i kletá
na Zemi vládne dál
a hvězdné sítě splétá
Autor Dolma, 08.10.2018
Přečteno 251x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí