Proč? Možná...

Proč? Možná...

Anotace: Proč? Možná...

Sbírka: Sonety osamělce

Skládám sonet o lásce, asi snad po desáté,

chtěl bych ti říct toho tolik, jen nebát se tě ztratit,

kéž bych tak do včerejška já čas mohl vrátit,

a dnes ti říct mé city v mysli prosté…

 

Být připraven, já Romeovým hlasem pověděl bych,

bojuji s myslí mou, hory přenáším já díky tobě,

jen pro tebe a nikoho jiného já neskončil v hrobě,

přes to přese všecko brod je mým domovem, já nezpych…

 

Proč bojím se srdce vylít jediné, než mne vyslechne?

Proč tápu v Řece jedu a proč nevidím toho břehu?

Proč sám sebe utápím v zlatu a protilátky od tebe se bojím?

 

Možná skryt je někde někdo, kdo se toho doslechne…

Možná neumím jíst štěstí ani něhu…

Možná, že sám jed jsem a o tebe se bojím…

Autor TJD, 13.10.2018
Přečteno 358x
Tipy 8
Poslední tipující: jenommarie, Marcella, knihomolka, ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí