Hvězda

Hvězda

Anotace: Další báseň do mé sbírky L'amour

Má hvězdo,
jež mi svítíš
na cestu dlouhý čas
mne vedlas přes kamení
i lidskou poušť
a neznalas
mne ani
mne vedlas vzhůru
do čistoty nebe
barevných krajin
výšin poezie
i výšin cti,
která se neprodává
za žádnou cenu
v kterékoli době,
jež velelas
mi nikdy nevzdávat se
za vše to vděčím tobě
jsi božským snem,
jenž se mi občas zdává
v něm jsme si blíže sobě
ty v plné kráse mládí,
jež nikdy neodkvetla
já do tvé záře slétla
dvě hvězdy v opojení
než noc stráž se dnem smění
se sešly – nerozešly
ve věčném políbení
Autor Dolma, 22.10.2018
Přečteno 315x
Tipy 1
Poslední tipující: o3_gambit
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí