O dnech, co se mi zdály

O dnech, co se mi zdály

Anotace: Z archivu, pár let kompostované...

Rozkvétat slova a navonět řeč
Umíš tak sladce, ach sladce hladit,
Umíš i slabik pár do zlata vsadit,
Omámit lehce a rozesmát křeč...

Co jedu ve víně, ve lži jsem hltal,
Co planých citů,
Co ostrých břitů,
Co střepů ostrých jsem polykal...

Kde jsou tvá slova
A kde je tvá láska?
Kde je tvá laskavost pro mne?
Kde jsou tvé polibky drobné,
Po slzách mých v koutku oka pálí hořká vráska...

Nejsou, není, nebylo jich!
Zapomeň na hry, jsi dál děckem v duši...
Zapomeň na lásku, jen málo o ní tušíš...
Není pro tebe, nech spát ji jak hřích...

Teď... Když čas plyne, zmoudřel jsem snad?
Že ani cit bříška prstu neokusí šíji?
Že motýl smí proklouznout, jako den co míjí?
Nebo stojím přikován u domovních vrat...
Autor Bartoncelli, 17.12.2018
Přečteno 348x
Tipy 6
Poslední tipující: Frr, Ruda, enigman
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ta je krásná ST* :-D*

10.03.2019 17:55:02 | Frr

Taky mám podobné sny...

10.03.2019 10:36:45 | Ruda

Taky se necítím moudřejší

17.12.2018 20:27:28 | Bartoncelli

myslel jsem si že když čas plyne zmoudřím...nezmoudřel jsem...

17.12.2018 15:47:36 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí