Undina

Undina

Anotace: další báseň do mé sbírky L´amour

Undina, zrozená z vlny,
spí v křišťálovém zámku
jezerního vládce
na loži z perleti –
spí mnoho let a čeká
zdá se jí o překrásném princi,
který jí padne v náruč
na břehu obsypaném květy
pod zářícím sluncem
za měsíční noci,
třebaže ví, že dotek jejích rtů
je smrtící a ani ji
trest krutý nemine,
touží je přitisknout
na ústa člověka
v hladové lásce vzešlé z odříkání
první a poslední polibek
tlukoucího srdce, než se změní
v prázdnou lasturu
na dně modré pouště
Autor Dolma, 17.12.2018
Přečteno 314x
Tipy 1
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a přesto jí to za to stojí...

17.12.2018 15:25:09 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí