Láska čtyř živlů

Láska čtyř živlů

Anotace: Další do mé sbírky L'amour. Všem svým milým čtenářům přeji krásné Vánoce a mnoho pohody i inspirace v Novém roce. Vaše Dolma

Voda nás hýčká, hladí
krajkoví vln se třpytí na ramenou
jak vyšívaný závoj svatební
voda je průzračné a vlahé,
měkké objímání,
jež nadnáší nás, houpá v náručí
šumí a šeptá něžná slova lásky
voda je život
do něho ponořeni
již v lůně matky,
jak v mušli Afrodita,
oslavujeme bytí

Země nám stele
hebké lůžko z trávy
a nabízí nám
sladké spočinutí
v zelených loktech,
v teplém písku pláže
dotekem prapodstaty světa
jsme sezdáni s ní
nejsvětějším svazkem,
v němž ani smrt nás nerozdělí,
ať staneme se popelem či prstí,
jen jí budeme navždy náležet
a spát na jejím srdci
do konce všech časů

Vzduch, vítr, horký samum
nás laská náruživě
dlaněmi lačné touhy po objetí,
žárlivý na oděv, jenž halí tělo,
a pročesává vlasy prsty milostnice
vane a voní všemi květy dálek
i vzdechy milujících tvorů,
co jich země nosí
a přináší nám pozdrav z nekonečna
všeobjímající lásky
Stvořitele

Slunce nás líbá
bez výhrad a studu
v nebeské nevinnosti
žhavými rty léta
slunce nás krášlí
zlatým ožehnutím pleti
proměňujíc nás v děti bohů
a budí touhu Faetóna
vznést se až tam,
kde oheň jeho vášně
tisíckrát předčí
plamen lidské lásky,
životodárné, zničující, božské
je zdrojem světla
chladivého stínu
harmonie planet –
vznešený dárce,
jenž nežádá si díku
Autor Dolma, 18.12.2018
Přečteno 359x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jste úžasná...

18.12.2018 17:48:28 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí