Sonet pro anděla

Sonet pro anděla

Anotace: ...

Sbírka: Sonety osamělce

Potkal já jsem anděla,

láskyplně rozpálil ji do běla,

má múza, hedvábnými mne omotala křídly,

přes její krásu mé oči nepřehlídly…

 

Ztratil já se v společnosti jejího těla,

stále křídla počestnosti na sobě měla,

krajinou od ní vzdálen sedím na sedmé míli,

přitom spolu, u nás, v teple pod jejími křídly…

 

Spolu s ní jen štěstí hřeje,

chmury, smutky odzvoní,

když andělským hláskem jejím pěje…

 

Nejhezčejší na světě, se mnou, když se směje,

chmury, smutky odzvoní,

když písně mé, pro ni složené, ona pěje…

Autor TJD, 23.01.2019
Přečteno 394x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, jenommarie, Petr27, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké :)

26.03.2020 16:51:50 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí