Úvahy o láske

Úvahy o láske

Anotace: ...

Sbírka: Pravdy o Bohu

Láska je dobroprajná, trpezlivá, srdcom počúva.
Nevtiera sa, nevypína, pýchou nenadúva.
Hlúposť, márnivosť, hnev, závisť, zlosť s pochopením uváži.
V seba obetovaní sa i v dobro uviesť snaží.

Je cudná, hanblivá, nevyzlieka sa do naha.
Tým Láske k rastu lásky v seba úcte pomáha.
Zmýšľanie zla ju rmúti, z pravdy sa raduje.
Urážky znáša mlčky, verí, dúfa, v odmene sa daruje.

Ťarchu svoju a ťarchu mnohých chce a vládze umiesť.
Vyprosí kľaknúc na kolená pre núdznych piť a jesť.
Viaže rany, v umieraní všetkým radostne slúži.
Sama sebou naplnená po ničom netúži.

V bolesti, utrpení, v zmyslu plnom osamení nie je sama.
Tešiteľom jej je Boh. Nikdy ním nie je oklamaná.
I keď sa svet pominie, zrúti sa v prepadliská
láska ostane žiť. Nesmrteľná, sebaistá,
lebo láska je Boh a Boh je Láska.

Láska - cesta života je najťažšia zo všetkých ciest.
Boh cez lásku človeka dáva ľudstvu o sebe zvesť.

Len ten kto má môže dať.
Boh z lásky k sebe môže rozdávať.

-----------------------------------------------------------------------

Zmysel života je poznanie Boha.
Spoznať ho dáva zem i obloha.



Anna Vodičková
Autor annav, 25.05.2019
Přečteno 427x
Tipy 4
Poslední tipující: Jort, šerý, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí