Já a můj vzácný přítel

Já a můj vzácný přítel

Anotace: Česko-anglické osobní vyrovnání se s jednou bolestivou zkušeností, jakou může být jen destruktivní vztah...

V oblacích je pravda, a pravdou jsi ty, můj příteli
Potkali jsme se na cestě, ale dlouho spolu nepobyli
Vytáhl jsi mě z pekla strachu, abys mě vzápětí poslal do dalšího

Memories of you were always haunting me
As I recognised the bitter end is lingering in the air
The end of our war cause we weren’t allowed to win

A také že jsme nevyhráli
Lidé se mě ptali a chtěli, abych zhmotnila do prosté odpovědi něco tak neuchopitelného
Co se rozprostíralo mezi našimi srdci

Fools. No one knew and no one understood.
Too late I realized there’s nothing I could do
To save our delicate soul-friendship

A tak jsem tě opustila dřív, než jsi mohl opustit ty mě
A pohřbila jsem se do černé propasti své dutě prázdné duše
Kde jedinou složkou života je černá krev vytékající z podebraných ran

Yes, the blood, my beloved mate
You were afraid that my liking is too much for a normal person
I never was normal

Nikdy jsi nepochopil, co jsem od tebe chtěla
Stavěl jsi na odiv svůj altruismus a chuť sdílet
A tvá sobeckost tě přitom pohlcovala

So you did hurt me as much as you could
To save yourself from getting too close to somebody like me
A poor little child, that’s what you thought

A víš co? Nechce se mi odpustit ti ten podvod
Kdy jsi využil situace a postavil se do role trpitele
A mé vnímání reality se změnilo v blud... tvůj blud

Now you can prison me no more
I’ll be here, without your shackles restraining me from breathing
And your pain can die in my misery

Měl jsi mi ukázat cestu
A to jsi splnil
Můžeš odejít
Dávám ti sbohem
Autor Christel, 06.03.2007
Přečteno 410x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

pěkná báseňka

29.04.2007 23:06:00 | jedam

Moc děkuju za komentáře, měla jsem obavu, že tento můj pokus nestojí za nic... Vážím si všech názorů, i těch negativních, ale o to lépe, když jsou pozitivní... :-)

08.03.2007 19:52:00 | Christel

jenže mě se to nechce překládat...:-) Ne, vážně tě obdivuju, já mám někdy problém se vyjádřit i v češtině :-)

06.03.2007 21:12:00 | lidus

uzasny.. fakt moc.. ta anglictina tomu dava svou zvlastni osobitost.. a pocity trochu znam, proste.. krasny

06.03.2007 21:00:00 | Terry

Fakt obdivuji básníky, co dokáží tvořit v angličtině...a zvlášť pokud to má myšlenku a dává to smysl...takže před tebou prostě a jednoduše smekám...:)

06.03.2007 20:43:00 | Lucyane

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí