Ráno

Ráno

.
Co bych ti vyprávěl
Něco mezi pozdním příchodem
a nedbalou elegancí opilého milence
Možná jsi přišla proto, žes to chtěla slyšet
Bílé místo na mapě pokoje, který
jsme zapomněli objevovat
a černý puntík v našich žákovských knížkách
Uschlé růže rudé tváře
mlčenlivé ostny
očekávaný podzime
Výkřik na mostě
ach co je výška
skousnutý ret a krev na rty mé

Jsme skryti
mezi tulipány, jež ve váze rozkvétají
do mrtva aniž by věděly
co jsou roky věky týdny
a svůj úpadek plaše tají
bez vody bez pohlazení
v bláznivém šestinedělí

kdy je možné dotknout
se čehokoli bez uzardění
splín ponechat plínkám
plakat zmoknout spát
neustálé snění

a vidět kohosi jak na nás
volá z výše
Nevím neptám se
Jsem klapka na pianu
nového rána

Možná jsi přišla, žes to chtěla slyšet
.
.
Autor Now, 11.05.2020
Přečteno 357x
Tipy 15
Poslední tipující: jitoush, šerý, Anděl, vojtěška, Amonasr, Martinecka23, Marten, Frr, Guldrun, Yry, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji.

15.05.2020 15:24:23 | Now

...celý tón nebo půltón?.....detaily někdy rozhodují to zásadní.....Ji.

12.05.2020 20:51:07 | jitoush

Půl on. Půl ona. Celek z detailů. :)

15.05.2020 15:24:11 | Now

Nowíku...moc ráda jsem četla..připadá mi, jakobych to viděla na vlastní oči.....máš zvláštní dar...bo do mne Tvé verše padají jako do tůně...*ST*

11.05.2020 16:11:49 | Anděl

Snad tůň příliš nezanesu..:)

15.05.2020 15:04:09 | Now

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí