Mé srdce promlčené

Mé srdce promlčené

Anotace: ... ..

Sbírka: Hvězdám Nekonečna

vím
kdo smutek násobí
odcházející mámy
v prosbách u vrby
a když pláče táta
nad synem ztraceným
a synu běží život
osudem
vojáčkem cínovým

-
ví dcery... poví sbohem
půjdou samy
z očí
loučením
-

kdo smutek způsobil
a jaká je ztráta...

ano
už to dávno vím


a kde má láska

zavátá
-

dál čeká sníh na svítání
modré slunce na zeleném nebi
tání v zapomnění
přitom ještě loni
mlhou deštěm
jdou a objevují zemi
a jiskřivý pocit že jsi se mnou
i dnes zůstane mi
zázrak ve chvíli oslnění
ač tíhnu do zatmění do noci

a dcery jsou mé slzy
ustaraných očí
momentka úsměvu
beznadějně skočí
ještě jednou jít májovou alejí
a nejít sám
jenže zdá se pozdě
už ani nedutám

a k čemu mi to moře z mé duše umlčené
životní
přání
sny
a co přijde potom pomlč ne -

ne
už to dávno ví
červeň se mění v cín
a srdce
srdce mé
-
mé srdce promlčené
Autor J's .., 02.06.2020
Přečteno 264x
Tipy 10
Poslední tipující: Vivien, Romana Šamanka Ladyloba, Psavec, zdenka, jitoush, Isla, Dája K
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zdravím tě/Vás autore J´s, začetla jsem se a v některých částech ztotožnila, pravda nedovolím si většího psaní či rozborování, jen, že jsem u těchto veršů nachvilku zůstala, ale mnoho od autora J´s jsem zatím nepřečetla, tak mi víc nenáleží psát.. Zastavím se jindy říkám si, více zvesela. Pěkné dny přeju.

23.07.2020 18:53:21 | Vivien

taky, zdravice už ve vzkazu

03.08.2020 12:31:56 | J's ..

...ať se zase "probudí"......Ji.

03.06.2020 12:25:18 | jitoush

děkuji

03.08.2020 12:33:00 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí