Anděl..

Anděl..

Anotace: ..a křivda

Kolem dokola jen holé stěny,
vchod mramorem vystavěný.
Cesta ven a přes ní mříž,
na konci té cesty kříž..
a na něm seděl anděl,
co ikdyž mohl neuletěl.
Nechal se svázat tíhou slov,
zatímco kůží mu prošel chladný kov.

Prý ďábel s křídlama,
modře hořící pochodeň.
Svýma křehkýma dlaněma,
zastavil blížící se povodeň.

Prý zmije s rozeklaným jazykem,
uštknout tě je jejím zvykem.
Zvíří prach svými vějířemi
a peříčka od krve se snášejí pomalu k zemi.

Déšť barvy rudé,
vpíjí se do vlasů.
Co z citu zbude,
když žije se pro krásu?

Kolem dokola jen holé stěny,
vchod mramorem vystavěný.
Cesta ven a přes ní mříž,
na kocni té cesty zkrvavený kříž...
a na něm spí anděl,
co říci chtěl, už nepověděl.
Autor Sharon, 21.03.2005
Přečteno 596x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuju za to, že se ti chce, to procházet znovu :)) Tady jsem ti už jednou 100 dal a nemám důvod to měnit. Měj se moc hezky. AhoY

08.06.2006 20:47:00 | Ahimsa

Trochu zadrhává rytmus.

23.05.2006 20:25:00 | Jindřich Mokroš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí