Královo Žezlo

Královo Žezlo

Anotace: ... .. kramle (na památku)

Sbírka: Hvězdám Nekonečna

kdo by řek že po svém svátku
budu tolik zničený

předevčírem dal jsem hádku
a dnes bych měl byt bez ženy

napíšu jí na památku
dopis jasně nečtený
vzpomínku
na zmrzlou chatku
na zahrádku s růžemi


smutno noci
do zšeřelé duše klesne

netopýr do vlasů

odjímajíce srdce
už více nehlesne
co bývalý mrak zpustošil

kéž jenom špatně jsem ji pochopil


kramle zůstala mi

s ní jsem ještě loni
chodil na záhony

než jsem ji zabalil do pomněnek šátku
a už jsem nepřišel
už jsem zůstal opodál
a také nač připomínat řádkům
tu hlubokou vrásku
když mrak mě už rozpustil

tenkrát
mne viděla jen lípa
pár ledňáčků nízko nad potokem
a černé jeřabiny plakaly nad poztráceným srdcem
Autor J's .., 25.04.2021
Přečteno 193x
Tipy 19
Poslední tipující: Emily Říhová, Pittoresque, Marten, Veršotepec, zdenka, Iva Husárková, Psavec, šerý, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí se mi, je povedená :-)

30.04.2021 11:17:49 | Pittoresque

Poztrácené srdce - to se mi líbí...

27.04.2021 08:00:01 | Veršotepec

Ať je lepší.

25.04.2021 17:14:59 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí