Milá láska...

Milá láska...

Ty nečitateľnosť skúpa na povahu.
Vyberavá si, ako kupci na trhu,
Pomaly obhliadajúci si kvalitu tovaru.

Nie vždy je správne správnym pre teba,
Pravidlá si ohýbaš podľa chvíle.
Velíš rozumu, velíš vôli.
Velíš poslednému nádychu
Nekonečnej míle.

Nezlomný kameň v prúde rieky.
A veľa z nás si v tichu šepká
"Nechcem ťa, bolíš.
Ale neodíď dnes, prosím,
Nezvládnem sekundu bez teba,
Bez iskry čo súmrak pretkáva ".

Básnik ti zapredá dušu,
Spevák i hlas by stratil
Niet jedného, ktorý by ti neobetoval,
Len preto, aby si bola jeho,
Aj keby i posledné zatratil.

Zdáš sa krehká a predsa nie si,
Často prstom opisujú tvoje krivky,
Poznajú však, čo naozaj skrívaš
Tí, čo si šepkajú spod pokrývky?
Autor Guldrun, 09.08.2021
Přečteno 250x
Tipy 7
Poslední tipující: J's .., Psavec, Frr, přema
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Guldrun-krásnou báseň jsi nám tady předložila. Velmi se mi líbí.

17.08.2021 22:38:57 | Jaruška

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí