Cesta obrazu

Cesta obrazu

Anotace: Z šuplíku Kamarádům 2021.

Dívám se na obraz.
Je z lásky.
Visí mi a vodí do pohádky.
Dny milé a snové.
Stěny nejsou bílé.
Jsou obrazotvorné.
Barvy milovat je umění.
V citu souznění.
Mezi barvami jsi Ty.

Lásko, mluvíš.
Mícháš a dovádíš.
Nalézáš a přicházíš.
V srdci mém máš skrýš.

Jsi.
Jedna zpráva.
Sílu dává.
Vím, že jsi
a není třeba víc.

Líbám Tě z dálky
za vysněnými vrátky.
Třeba jednou
vstoupím mezi čtvrtky
a neodejdu zpátky.
Jen čekám
a hladím štětce.
Pochopit city
je meditace.

Červená, žlutá, oranžová
je múza moje.
Šeptám to podzimu.
Listí se zabarvuje.
Pod čtvrtkou příběh začíná.
A třeba někdy
budeme tam my dva.
Cit je a neuhasíná.
Jak dítě z lůna
brečím a bere mě chůva.

Spi, holčičko.
Ráj je srdíčko.
Sudička růže přinese.
Červená kvete i po létě.
A tak kuňkám jako náměsíčná,
že pohádka začíná.

Princ na cestě.
Jeho cesta trnitá.
Já však nejsem zakletá.
Jen hledám čistá poupata.
Báseň mi dá zlata.
Ke štěstí stačí věta.
Autor mkinka, 16.10.2021
Přečteno 195x
Tipy 9
Poslední tipující: Amonasr, Protos1182, Frr, Sonador, Fialový metal, Fil
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné. :-)

17.10.2021 12:15:22 | Knižní Poustevnice

Děkuji, milá kamarádko. Těší mě Tvůj zájem o tuto básničku. Je mi ctí číst radost ze Tvých milých řádků.

17.10.2021 12:55:26 | mkinka

Správná odpověď z minulosti zní :
https://youtu.be/1jc0i86Yv5g

16.10.2021 15:46:01 | Fialový metal

Děkuji za šifru.

16.10.2021 16:03:43 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí