"Heleně"

"Heleně"

Anotace: lásce

Ó, trójská Heleno,

tak měla (chtěla) bych tě nazývat,

byť jméno zcela jiné máš.

Dávné krásce však půvabem se podobáš.

 

Když kolem procházíš, toužím tě obejmout.

tvůj pas pažemi obepnout

a zabořit tvář do tvých hustých vlasů,

jež padnouce na ramena, podtrhují tvou krásu.

 

hříšná to láska, vím, je to hřích.

však stejně jako ty nejsem katolík.

a ty o mně stejně snad ani nevíš,

pohledem o mě nezavadíš.

 

a já se trápím a chci i nechci

tvé zdravé rty jemně, vroucně políbit,

tvou bílou ruku do své uchopit,

hřát ji v rukou svých a hřát ty své o ni

jenže ze všeho nejvíc ti nechci ublížit

ani svou láskou.

a nevím, jak s tím žít...

Autor Rebejah, 19.10.2021
Přečteno 263x
Tipy 16
Poslední tipující: Žluťák, Amonasr, Iva Husárková, šerý, Kubíno, Sonador, Achilleus Naso, Psavec, Guldrun, Fialový metal, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přenádherné.

19.10.2021 18:34:27 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí