Šeptám mezi sny

Šeptám mezi sny

Anotace: Z šuplíku Kamarádům 2021.

Podívám se
mořskou pěnou
a sílou natěšenou
a vidím lásku
na všech zdech
a bezedný její měch.
Chcu jí tam vidět.
Vzdychat a slyšet.

Víčka houstnou nadšením.
Žít je potěšením.
Čichám mezi hlásky
a miluji své vrásky.
Čas barví něhu
a říká stále mohu
nevidět mlhu.

Usínám jako kočička.
Něžnost padá a jsem maličká.
Choulím se a nejsem vidlička,
ale lžička, co dává sebe,
protože miluje modré nebe.

Už oči klížím.
Usínám a za druhé prosím.
Ať lásku nosí
a s ní i noc rosí.
Je to řešení a jiné není.
Pro život znamení.

Odpověď na všechno
v jednom pohledu.
Žádná hra, co tu rozvedu.

Milovat není cesta klamů.
Je to pravda bez balzámu.
Šeptám slabiku a zůstanu.
Jako kočka se přivinu.
S písní přistanu.
V lásce a bez splínů.
Autor mkinka, 13.11.2021
Přečteno 162x
Tipy 19
Poslední tipující: Amiradi, kudlankaW, gallatea, Amonasr, paradoxy, Sonador, kdotoví, Protos1182, Iva Husárková, Fialový metal, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Lyžička plná lásky :-) taký pokrm veru potrebuje každý z nás! Krásne :-)

13.11.2021 09:47:06 | gallatea

Děkuji, milovaná.

13.11.2021 09:47:29 | mkinka

Jsi kočka a bez splínů ...
ST

13.11.2021 02:19:44 | Fialový metal

Jsem ráda, že báseň potěšila. Krásné ráno.

13.11.2021 09:43:16 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí