Minulý život

Minulý život

Anotace: Z šuplíku Kamarádům 2021

Ptala jsem se nahoře,
jak je dobře.
Co jednou odnesu si,
když žeh rozpráší mé vlasy.
Opověď byla rychlá
a probrala mě ze snu.
Plním jí, než padnu.

Pravda jasná.
Mysl těsná.
Láska něžná.

Žila jsem již někdy?
Co já vím.
Jen bloudím
a hledám stín.

Úlohu mám sobě danou.
Být opravdovou.
Kdyby nebyla láska,
nejen sázka
mezi dva protipóly,
kde jeden hledá
než se jsoucnem nají,
nechcu tu být.

Chcu být svojí.
Ženou v českém kroji.
Aj, pravda v plném zbroji.
Autor mkinka, 26.11.2021
Přečteno 159x
Tipy 13
Poslední tipující: Vivien, Květka Š., Iva Husárková, Amonasr, Psavec, šerý, Fialový metal, NPPPP
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné téma, otazníky před a po.

27.11.2021 18:01:14 | Vivien

Děkuji, milá.

27.11.2021 18:01:43 | mkinka

Ženo v kroji ?
Mám pocit ...
... že opět tleská moje duše !
PA a hezký den.
VMF

26.11.2021 12:52:08 | Fialový metal

Děkuji. Jsem ráda, že jsem básní potěšila. Přeji pěkné odpoledne.

26.11.2021 15:32:33 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí