Ve vzduchu se třpytily city

Ve vzduchu se třpytily city

Anotace: Shakespearovský sonet, který snad zapůsobí na romantická srdce.

Když Zora sklopí svá růžová víčka
a temný povzdech měsíce zahalí řeku tmou,
do ovzduší se vplíží sladká růž,
duhovky matné světlo lámou.

Prolínání vonných tónů zvedá koutky v úsměvu,
šustivé šoupání střevíců sladce šeptá,
rty svůdně odhalí blyštivou perleť
obklopenou temnou noční tuší.

Zářivé pohledy slastně tají
jako sníh po jarní oblevě,
každé mrknutí bodá jak nůž
a sluneční paprsky myšlenky vábné plaší.

Tu noc si nikdo nevšiml, zda svítí hvězdy
a ve vzduchu se třpytily city.

Autor Noko, 04.12.2021
Přečteno 319x
Tipy 7
Poslední tipující: Psavec, jenommarie, šerý, mkinka, Sonador
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdo by si všímal hvězd..měli jich plné oči:).
Pěkné

04.12.2021 23:21:28 | jenommarie

Díky:)

04.12.2021 23:38:01 | Noko

:)

04.12.2021 23:39:40 | jenommarie

No tedy* S potěšením se verši probírám a nejlepší si vybírám. A našel!*
(Jen snad to "šustivé šoupání střevíců kazí rytmus?")

04.12.2021 23:13:25 | šerý

Je to možné, asi jsem se nechal tou zvukomalbou až moc unést. Děkuji!

04.12.2021 23:37:37 | Noko

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí