Slunce

Slunce

Anotace: Malování slovy 2022.

Slunce svítí do barev.
Není jizev.
Hleď a hleď.
Krásný den na pohled.

Obraz je jiný,
když je prosvícený.
Bez světla je temný
a němý.

Maluji radost ze života.
Ať kotouč rozjímá.
Šťastná hlava má.
Úžas namíchaný snem.
Plní se každým dnem.

Já jsem květu příznivcem.
Temna už bylo dost.
Noc odešla
i probrečená půlnoc.

Slunce prohřívá mé tělo,
aby nebolelo.
Pak duše se kochá.
Vůně a zvuky do ucha.

Den se plouží
a nestojím nad louží.
Jen hladí a vrásky mě baví.
Slunce dá sílu a barví
v pestrosti motýlů.

Paprsky proudí
od světadílu k světadílu.
Jako malá já všude chtěla mít slunce.
Své obrázky nosila mamince.

Ten dotek slunce zůstal mi.
Miluji jeho slastné vábení.
Je to duše hlazení.

Žlutá je krásná.
Barva, co se míchat dá.
Je z ní i oranžová.
Země šťastná.
Autor mkinka, 02.01.2022
Přečteno 188x
Tipy 12
Poslední tipující: Jarunka, Amonasr, Iva Husárková, Friday, Koala, Psavec, Fil, Fialový metal, Protos1182
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"Maluji radost ze života" - krásné.

02.01.2022 17:48:19 | Koala

Ach, radost mi dělají Tvá slova. To je krásné psát a mít tak nádhernou odezvu. Ještě jednou moc děkuji za podporu a milé čtení i připojení. A přeji též krásný a ničím nerušený večer.

02.01.2022 17:58:11 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí