Maluji

Maluji

Anotace: Malování slovy 2022.

Už nevím,
jakou barvu vezmu.
Můj život podobá se plátnu.
A čísla dnů a plánů.

K barvám si sednu.
A přemýšlím,
co do noci plácnu.

Hlava brodí
v abstrakci.
Říká chci a chci.

Mozek hledá věci.
Břicho se šidí.
Maluje štětec
náladu lidí.

Samota sjíždí
a vidí lásku
mezi odstíny.

Ať milujeme se do něhy.
Jinotaj bezbřehý.
Co schová se do kraje.
U maleb žádná postava se nevyskytuje.
Duch prostupuje.

Mír kluše.
Ticho bez obruče.
Maluji lásku,
která přijde.
Nechám jí otevřené dveře.
Pozná dle okru na stěně.

Čte mezi řádky
jen ten, kdo maluje.
Miluji a je mi blaženě.
Autor mkinka, 08.01.2022
Přečteno 151x
Tipy 11
Poslední tipující: Amonasr, Vědma, Inanna, paradoxy, Iva Husárková, šerý, Psavec
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jůůůů

09.01.2022 13:24:37 | Inanna

Díky za krásné ju.

09.01.2022 13:40:57 | mkinka

Zdá se, že básně maluješ štětcem. Prima, ale můžeš ze života vystřihovat i koláže. Kreativnost Ti nechybí... tak co kdyby?

09.01.2022 00:28:36 | šerý

Díky. Koláž udělat je dobrý nápad. Děkuji za něj.

09.01.2022 08:14:16 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí