Podvědomí

Podvědomí

Anotace: Malování slovy 2022.

Ruce tápou po papíře.
Čas hledá se po námaze.
Zvuk v uších káže.
Cit mezi slova váže.

Automatické psaní.
Plné naléhání.
Pomoc a svit mezi stěny.
Prach načechraný.
Vír usmířený.

Právě děj natěšený.
Hrst mezi výběry.
Květ, co má kořeny.

I v půlnoci
kropí světlo peřiny.
Ráno dám smysl dnu.
Kosmické krédo otevřu.

Pak pojmu ducha cit.
Probudím se.
Občerstvím se a bude líp.

Přání se píše mezi řádky.
Život pak není vratký.
Z nebe chodí básně.
V dusotu kopyt
a jsou plné vášně.

Song vnitřní pastvy
zabalený čísly.
Magie nalezení.

Obrazu smilování.
Kouzlo má superlativy.
Poklady knihovny
a voda fontány.

Podvědomí umí
lámat skály.
Nekonečné přísady.
Píše a má fanfáry.

Láska je spouštěč.
A dá správný směr,
aby život byl fair play.
Autor mkinka, 20.01.2022
Přečteno 145x
Tipy 6
Poslední tipující: Amonasr, Iva Husárková, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a neuvolí-li mi na nebi, začnu hýbat s podsvětím, –jak se někde četlo–

20.01.2022 17:17:09 | Nevyhledáš

Děkuji za čtení. I komentování. Staré řecké báje také někdy nastuduji. Tam se píše o podsvětí. Je to moudrost, která je čtivá. Já jako dítě milovala, jak je převyprávěl Eduard Petiška. A ilustrace tam byly také nádherné. Tu knížku jsem už dlouhou dobu neměla v ruce, ale v duši mi zůstala čítanka, která se vrací a dýchá.

20.01.2022 17:38:48 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí