IDI

IDI

vůně hotelových pokojů
stává se mojí samotou

zase s tím zápasím

heslo na wifi je 12369
televize se zapíná větším ovladačem
dvb t2 tím malým

první tu není


otevírám okno do ulice
stejně jak včera na rohu

mladá slečna z ukrajiny v oranžových teniskách
s velkými taškami kartonů cigaret

za chvíli přijde její osobní kouč

poletí facka a slzy

teď
jdu ven já

...

idi …

tak ?

tak

oranžové botky jsou před koupelnou
za matným sklem slyším déšť

na ulici včerejší borec doráží na značku

zavírám okno
a zase s tím zápasím

idi
pleť je ještě hebčí
než jsem si myslel

zatahuje žaluzie
rozsvěcí aromalampičku

a já jsem
ve tmě za kolik

žaluziemi proniká píseň jak třepotavé světlo
uniformy modrásků

slečna pozoruje

zásahová jednotka zasahuje


koňak plní čisté sklenice po vyhořelých svíčkách

tlumené doteky skel

a je po zápase

slečna se dívá otázkou na lásku

tak ?

… a záleží na tom ?

tak !
Autor J's .., 02.06.2022
Přečteno 137x
Tipy 12
Poslední tipující: Koala, šerý, CULIKATÁ, mkinka, Fialový metal, paradoxy, maliska
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělý melancholický počin...

02.06.2022 14:56:16 | Koala

Výborně, Džísí*

02.06.2022 12:43:20 | šerý

Tak...

02.06.2022 12:29:39 | CULIKATÁ

Umění velkoleposti verše.

02.06.2022 10:57:14 | mkinka

Povedené dílko.

02.06.2022 10:18:12 | Fialový metal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí