Voňavá sena

Voňavá sena

Anotace: ...letní rozjímání...

Když spolu jsme chystali voňavá sena,

mému oku se naskytla nádherná scéna, 

Tvé vlasy ve větru tak svobodně vlály

a rumněnce ve tvářích Ti jak jablíčka zrály...

 

Ladnými pohyby tak jako víla,

tančilas paloukem lásko má milá,

tak jako pisnička tančilas v trávě ,

když k tanci Tě vyzval jakýsi "hrábě"...

 

S každickým seknutim,žádal jsem s úctou, 

voňavá kvitka,jímž pokrmem stát se bylo poctou

a s omluvou žádal její obyvatele, 

že příbytky dorostou jim,že chci být jim za přítele...

 

Pak z pramenu čistého,

dalas mi ze dlaní pít ,

na světě není nic víc tak krásného, 

než v lásce ty" obyčejné" věci žít ...

 

Autor chalcedon, 30.07.2022
Přečteno 211x
Tipy 16
Poslední tipující: Dušekteráztroskotává, Vivien, Sonador, Iva Husárková, jenommarie, Fialový metal, šerý, mkinka, Frr, Stanislav32
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné

02.08.2022 14:49:39 | Dušekteráztroskotává

krásné*

31.07.2022 10:23:10 | Sonador

No vida jak při práci sdrce zpívá
když milá tančí s hráběmi
a milý na ní může oči nechat
tak práce jde jim krásně a krásné mají životy *;)

30.07.2022 22:06:04 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí