Tolikrát

Tolikrát

Tolikrát psalo se o lásce

vzletně a vznešeně,

tam dosáhly obojky nočních můr

i dlaně otočené stranou

k východu Slunce

 

jako růžový jarní šat

jako podivný drozd

někde tam na větvičce pod jmelím

 

jako v kamenolomu kámen

jako prázdná rohovka

jako prázdná studna

jako šíp, jako plamen

 

v kolenou chci podlehnout noci

pískem zaplnit každé duté slovo

…blůzu roztrhá vítr

větev podlomí se

kámen zkrášlí duši

studna naplní se

 

a co zbyde… jen překrásné metafory,

co na nic napasují.

Autor Caliéry, 16.08.2022
Přečteno 255x
Tipy 20
Poslední tipující: Stanislav32, Frr, Vivien, Amonasr, Marten, vůně mraků, Marry31, CULIKATÁ, šerý, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pišme dál do nekonečna, ale hlavně

Prožívejme

17.08.2022 13:06:41 | vůně mraků

Asi tak, je to trochu pochmurnější, ale v kostce je to o tom, že láska by měla procházet duší a poté až perem...

17.08.2022 16:49:01 | Caliéry

Líbí se mi styl.

16.08.2022 22:15:59 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí