Jsi

Jsi

Jsem trubadůr

ty moje balerína

já jsem křížem

ty jsi víra

jsem plachetnice

ty jsi vítr do ní

pro mě ty jsi

místo první

 

Jsi narození, jsi gilotina

jsi vše co se ve vesmíru rozepíná

jsi rudé slunce na obloze

jsi stopa krve na podlaze

jsi popelka, jsi malé ptáče

jsi vzpomínka co mi do snů skáče

jsi zábleskem v mých očích

jsi opratí zámeckých kočí

jsi zelenou na přechodu

jsi labyrintem bez východu

jsi matkou otcem rodičem

jsi naukou o ničem

jsi režisérkou mojich snů

jsi kalendářem jarních dnů

jsi kalich do dna vypitý

jsi hrdina co v boji nechybí

jsi Julií i Romeem

jsi pro poutníka hotelem

jsi plnou mísou přání

jsi tváří vhodnou k zulíbání

jsi hříšná

jsi pornohvězda

jsi ďábel co se nikdy nevzdá

jsi život jsi zkušenost

jsi všechno jsi nevšednost

jsi darem pro chudé

jsi to co nikdy nebude

jsi počátečním velkým třeskem

jsi letní bouřka s hromem bleskem

jsi vlčím mákem na poli

jsi dítě které nakojí

jsi ranní rozbřesk na obloze

jsi politikem který mluví stroze

jsi nemluvně v matčině náručí

jsi půjčkou za kterou se neručí

jsi číše plná archivního vína

jsi rozsudek a básníkova vina

jsi malou neúspěšnou baletkou

jsi kniha s dramatickou zápletkou

jsi pro mé rány obvazem

jsi můj lístek zpět na zem

jsi dílo mistra sochaře

jsi divoký běh ohaře

jsi pro milence kopulace

jsi pro jeptišku ovulace

jsi všechno co chtěl jsem mít

ty nejsi se mnou

snad nemělo to být

Autor bunches2, 01.09.2022
Přečteno 265x
Tipy 6
Poslední tipující: DH22, Emily Říhová, Marten, CULIKATÁ, Marry31, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...hlavně že jsi...;-) nekonečné dílo, ale pěkný veršování...

01.09.2022 18:06:29 | Marten

Skvělé moc se mi líbí :)

01.09.2022 14:48:57 | Marry31

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí