Kapkou deště na Tvých řasách

Kapkou deště na Tvých řasách

Anotace: ...chtěla bych se stát.

Kapkou deště na Tvých řasách 

Chtěla bych pršet spolu s deštěm, 
stékati do okapů, 
zčeřit Tvé moře kadeří, 
rozdírat za šera tmu,

Chtěla bych smáčet Tvůj šedivý svrchník, 
košili a snad až na kůži zastudit, 
za krk Ti napršet, sklouznout po páteři
či s lijavcem nad ránem Tě budit.

Chtěla bych rozpíjet inkoustu řádky, 
chtěla bych na řasách Tvých se chvět, 
stát na Tvém místě, až Slunci spát dají
a stát se deštěm, co očistí Tvůj svět,

státi se průtrží, co krok Tvé chůze změní
být snem o bouři, co prolne se do bdění
stát se Ti vším...

... 

Chtěla bych pršet spolu s deštěm,
slévat se do kaluží, 
leč zatím jenom pozoruji
déšť za zamženými okny

a o něze za sklíčky
(jíž Tě kapky naučí), 
zaslíbená sním...

Autor Rozmarýna, 09.10.2022
Přečteno 272x
Tipy 18
Poslední tipující: janet_desp, DH22, Aramgad, Stanislav32, šerý, Discipulos, Fráňa Šránek, Fractura cordis aperta, Roser, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To se mi líbí

09.10.2022 23:26:21 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí