Zlaté listí

Zlaté listí

Anotace: A zvláštní vítr je unáší, jako zlatý podzimní listí, co možná poslední den na slunci, zdá se tak průzračně čistý...

 

Znovu sjeli ze silnice

Přítmí lesa, náruč dokořán

Pro ty dva je auto chýše

Se špetkou strachu, jinak bez zábran

 

Znovu sjeli ze silnice

Kterou život vyznačil

A horká těla planou jako svícen

V síti stenů a krásných chvil

 

A zvláštní vítr je unáší

Jako zlatý podzimní listí

Co zůstane vmetený do tváří

Když zima a tma zvenku zle křičí

A zvláštní vítr je unáší

Jako zlatý podzimní listí

Co možná poslední den na slunci

Zdá se tak průzračně čistý

 

Možná jim budou říkat

To se nedělá

Žijí zkrátka dvojí život

Víc je nezajímá

Možná jim budou říkat

Co vím nejlíp sám

Když někdy venku stojím

Na zlatý listí s tebou vzpomínám

 

(Hanuš Šparlinek, 10.10.2022)

 

Autor Hanuš, 10.10.2022
Přečteno 145x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, Psavec, CULIKATÁ, Frr, mkinka, Stanislav32
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí