Úplněk

Úplněk

Anotace: ...

Věčný plavec nebem
měsíc podezřelý
z vampů, běl, s úšklebem
místy potemnělým

škvírou zlou Tě hlídám
už abych dál zmizel
noc a den vystřídám
zbylý, v čem je svízel?

abych se ukrájel
do samýho kraje
pěkně se vyhajel
do "nic", jak sníh taje

zůstala bys sama
jedné tmavé noci
jak na polích sláma
bez zrní, v bezmoci

snad se jednou vrátí
host ten potměšilý
zrní z plev vymlátí
noční vítr čilý

upečeš z něj bochník
vědmo osamělá
vystřílíš zásobník
cyklů fáz, zardělá

růže má pozemská
- to abys víc chtěla
stejný jsem jen dneska
nechybí mi z těla

ani ždibec malý
žádoucí, ne líný
(hvězdy se zasmály)
zítra budu jiný...
Autor Petbab, 12.11.2022
Přečteno 145x
Tipy 8
Poslední tipující: Amonasr, Marten, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nebo pěkně se vyhajej? :-)

12.11.2022 09:35:03 | Kumiko

do růžova )

12.11.2022 22:38:17 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí