Ulicami Krakowa

Ulicami Krakowa

Anotace: Moje naivné, prosté verše, ale on vie, že odo mňa, pre neho, preto sú mu vzácne. A tu snáď neurazia :-)

Nielen naše ruky sa dotýkali,
keď sme sa túlali uličkami,
plnými chrámov, vôní, ruchu,
minulosťou presiaknutého vzduchu.

Majestátnosť stavieb však bledne,
pripadajú mi nepodstatné a biedne,
keď schúlená v hrejivom náručí,
hľadím ti hlboko do očí.

Keď roztápaš ma dlaňami,
odpovedám ti dotykmi aj slovami,
že idem sa zblázniť od šťastia,
v očiach vidíš odlesk dojatia.

Ten cit zaplavuje ma vo vlnách,
z utopenia však nemám strach,
rada sa do neho ponáram,
pevný breh vôbec nehľadám.

Na tvojom ramene môcť zaspávať,
toho sa nechcem nikdy vzdať,
túžim ísť životom po tvojom boku,
tak ako v uplynulom nádhernom roku...
Autor gallatea, 01.06.2023
Přečteno 80x
Tipy 14
Poslední tipující: La Suneteto, Petr Z, Vivien, Romana Šamanka Ladyloba, Frr, Marten, Kan, šerý, Sonador, Psavec
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak moc Ti to přeju...!!!

20.01.2024 23:21:19 | La Suneteto

opravdu překrásné vyznání*

01.06.2023 18:00:28 | Sonador

Zaláskovaná.

01.06.2023 17:51:17 | Psavec

:-) Veru tak, aj po roku a pol, stále, čo je pre mňa celkom nové...

01.06.2023 17:54:44 | gallatea

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí