Nezištná láska

Nezištná láska

Anotace: Mezi řádky 2023

V hlavě máš plno otazníků
i nevyřešených vykřičníků.
Mlčíš a píšeš nocí.
Znám Tvoji předlohu
i přelétavou náladu.

V tichu jsme spojeni
a neřešíme dálavu.
Jsi jiná
a piješ bezovou šťávu.
Nebo pampeliškovou?

Upínáš se ke hvězdám.
Možná jsem lokaj,
že Tvoji komůrku znám.

Přetahy snů,
bezvládí krizí.
Potahy šedí.
Bez průtahů -
rád si vzpomenu.
Ty, panenko z křišťálu.

Den hlásí ráno,
aby se vstávalo.
Pár řádek klepe na dveře.

A co Ty?
Je Ti dobře?

Tolik věcí mezi roky
a mluvící číše.
Objetí
a láska,
co není z plyše.

Vjemy, city v dobré víře.
Autor mkinka, 26.07.2023
Přečteno 164x
Tipy 24
Poslední tipující: BArBArKO, Marťas9, 8Zdenek, Ondra, Stanislav32, Psavec, Misha, Koala, Tvbm, jitoush, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ze srdce napsané, hezky jsi to vySTihla:-)

26.07.2023 21:22:04 | Misha

Děkuji za Tvou podporu.

26.07.2023 21:35:15 | mkinka

Hezký čtení. Nej je začátek.

26.07.2023 13:31:47 | Koala

Moc děkuji.

26.07.2023 13:38:25 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí