Cibulačka

Cibulačka

Anotace: Raketa letí 2021

Dáme si polévku?
Protkáme jí rýmy
a výsledek bude jiný.

Vaření není moje silná stránka.
Líbání kvete
a já šťastná jako holka malá.

Loupám tu cibuli,
pláč vlastně nevadí.
Kus chleba pohladí
a pak přijde řízy, řízy.

Kastrol se plní i z víry.
Značka moje známá
v každém kousku pomilovaná.

Ujídáme a sytíme duši.
Srdce klepe
a nejsme bosí.

Měla jsem po Tobě hlad
a teď začínám se smát.

Jako maminka to neumím,
ale přesto chutě naladím.
Spolu ruce i mír.
S Tebou chci jen jíst.
Dobrou chuť a jdeme snít,
že i v jídle je cit.
Neopouštěj mě,
než mě sníš.


Nebyla moc horká.
Usměješ se.
Dech zatajíš.
Budu zákusek
a okusit smíš.

Ach, cibulová láska
dodá domov i skrýš.
Pro chuť máš sýr.
Ňam.
Prosím, ještě bříško pohladím.

09.07.2021 - přepracovaná
Autor mkinka, 28.07.2023
Přečteno 80x
Tipy 20
Poslední tipující: BArBArKO, Bufik, kozorožka, Kan, Stanislav32, Fialový metal, Misha, Psavec, Ondra, Anfádis, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

cibulačku řadím na svém žebříčku kuchařských šperků, divů a zázraků úplně nejvýš, ještě nad zelňačku...dělám podle francouzského receptu a dochucuji mnohým kořením, takže je každé sousto jiné

28.07.2023 08:44:18 | stormeater

Děkuji za milý komentář a přeji hezký den.

28.07.2023 10:48:25 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí