Sonet druhý

Sonet druhý

Anotace: Druhý sonet pro mou milovanou...:)

Byli to dlouhé bolesti se dívat oknem do tvé duše
a pochybovat o sobě samém nočním libretem hnán.
Zpíjet se hned do němoty z karafy tvých gest jak Dán,
v jemných náznacích ti dávat na vědomí, jak oř lásky kluše.

Listový se právě vzdávalo stromů a šerou hmotou Pan se stal,
co po svazích a úbočích mé zmírající schrány klouzal.
Co vše mi panter tvojí krásy nechal a co mi z nahoty dál tajně vzal?
To světlo drahokamů a Afroditin lesk s ním stesk mě obé stál.

Třpytem svého jara si zamotala hlavu mě a svíci básníka,
co k tobě holubice řádky vyšeptává přes strnulé rty
a ty jim odoláváš jako tvrdošíjná skála se silou medvědí…

Rozmrhal bych se na tisíc částí a proměnil se v střevlíka,
co zpíval by ti pod okny za probuzením růže – a tou jsi drahá ty!
Něžnou dlaní bych tě spánkem mámil, pro to, co druzí nevědí…
Autor Lavran, 28.03.2007
Přečteno 408x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Krasne vyznani.

23.04.2007 00:54:00 | carodejka

krásně vyznání....být žena tak taju pod každým písmenkem ;-)

29.03.2007 20:05:00 | Dejfor

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí