První dotek křídel

První dotek křídel

Tak seděli jsme tehdy jako poprve
A cosi spadlo na mou dlaň
Snad z očí cizí moře hledalo svůj břeh
A vylilo svůj osud do krve

A horké ruce zavinuly den
Do kašmírových pout
By hřály prochřadlé plíce
A zastmíval se odloučený vzduch

Ty hledáš hvězdu zbloudilou
Ten maják za závěsem řas
Snad sbíráš plátek po plátku
Co rozkvétáme na okrajích těl

Tak jako by ta planá růže kvetla
Dnes jako z jara zas
A umírala zítra jako tehdy
Jako poprve...
Autor Ophelia81, 02.08.2023
Přečteno 220x
Tipy 19
Poslední tipující: Anfádis, RadekČ, Sonador, jitoush, Fialový metal, Jiří I.Zahradník, BArBArKO, Psavec, šerý, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pro Vás Ophelie vždy SuperTip. Liter netuší kdo sem přichází.

03.08.2023 13:05:11 | Jiří I.Zahradník

Moc děkuji za to přivítání, udělal jste mi radost...

03.08.2023 23:07:06 | Ophelia81

Pěkný poetický dotek.

02.08.2023 12:49:23 | mkinka

Moc děkuji...

02.08.2023 14:16:01 | Ophelia81

Rádo se stalo.

02.08.2023 14:18:02 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí