Nelze se odloučit

Nelze se odloučit

Tam v listoví prý spává pták
Rozpažená křídla sahají až k řece
A průvod vln mu nohy omývá
A líté peří odnáší pryč proud
By bylo na čelenky dětem

To listí prý mu dosahá až k hrudi
A s dechem krůpěj rosy z oka odtéká
A nahlas nezazpívá
A přece zní i vzduch
Když svatojánským muškám padne v chřtán

Dnes ráno chodíš kolem
A listovím třese Tvůj hlas
Ten pták - to bílé tělo
Víš, že dolétal
Ten pták - to bílé tělo
Tam leží láska mělce pohřbená
Autor Ophelia81, 06.08.2023
Přečteno 122x
Tipy 16
Poslední tipující: Anfádis, Jiří I.Zahradník, jitoush, kudlankaW, Fialový metal, jenommarie, Psavec, RadekČ, IronDodo, Žluťák, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Když zetleje tak přikrmí i půst a možná na tom hrobě se znovu vyseje a k ránu začne tiše růst.......Ji./úsměv/

06.08.2023 15:40:53 | jitoush

Líbí se mi ta naděje... Děkuji!*

06.08.2023 17:39:03 | Ophelia81

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí