Kéž bych ...

Kéž bych ...

Kéž bych ti mohl dát sluneční zář,
snést ti měsíční svit na oltář,
nebeský nach, ať před tebou poklekne,
nechť tě vítr na svých křídlech pozvedne.

Ty, víru v srdci, ve mně jsi stále měla,
já pro tebe, lásko, vždy lepší jsem byl.

Tvůj jas mě vedl zpět ze vzdálených míst,
bez tebe štván jsem byl, jak v bouři list.
Zlákán vlky, já s nimi jsem vyl.
Nad všechny dary světa je něha v očích tvých.

Ty, víru v srdci, ve mně jsi stále měla,
já pro tebe, lásko, vždy lepší jsem byl.

Na noční obloze našel jsem tvé hvězdy třpyt.
V sobě urputný boj. Nechci s vlky být.
Byla jsi můj maják na pobřeží,
vzdáleném, kam hledal jsem cestu stěží.

Ty, víru v srdci, ve mně jsi stále měla,
já pro tebe, lásko, vždy lepší jsem byl.
Autor Dan, 09.08.2023
Přečteno 176x
Tipy 12
Poslední tipující: Fractura cordis aperta, IronDodo, Marry31, kozorožka, Psavec, zde.neck, mkinka, MatyhoZmaty, cappuccinogirl
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Plné lásky a citu... nádhera!

09.08.2023 21:18:01 | cappuccinogirl

Děkuji...

10.08.2023 07:38:00 | Dan

Pozor na přílišná zájmena, která to deformují.

09.08.2023 20:26:41 | Krahujec

Díky za zpětnou vazbu. Zamyslím se nad ní.

10.08.2023 07:38:35 | Dan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí