Herba in amore

Herba in amore

Karafiát zakořenil ve tvé duši

a blíženci na míle vzdálení tuší

tvé paže že v prachu z zvězd

vnořené jak nebeští koníci 

mračným polštářem odkapávají  

do džbánku vysněného ...

 

Kotva ťala do tvé hrudi

pnutí plachet bez ustání

táhne souvětí vonící mramorem

rve srdce z doupat mágů

a palubní deník beze stránek

v prach obrací tvé nevyřčené

"miluji tě" ...

 

Zapadlá rejem vloček v kráteru - pros!

by výhonky tvých kostnatých slov

zvonily v milujících ramenou času

o polednách, kdy řeky zpěv touží

a omamnou vstupenku do copánků

vplést jak vigílie do šavle noci

i karafiáty jak hromničky hoří

hoří a hoří - vosk prchá jak 

éterická bytost z Andromedy

a blíženci rozdali i sebe

když objímali tvou duši

jak se patří a sluší -

v nářku tě zastihnuvší 

"miluji tě" ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor Pablo Kral, 11.10.2023
Přečteno 88x
Tipy 17
Poslední tipující: Rafinka, mkinka, Jiří I.Zahradník, IronDodo, Anfádis, šerý, RadekČ, Ophelia81, Sonador, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné.

15.01.2024 17:23:10 | mkinka

blíženci v závojích noci... jsem kdysi kdesi napsala... moc se mi Tvá báseň líbí*

12.10.2023 08:56:53 | Sonador

Paráda!

11.10.2023 23:39:34 | Žluťák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí