Podzimní

Podzimní

Anotace: ...trochu jinak...

Když brázdy zorané hladí vítr jen

a každá zdá se být vteřina dlouhá,

když myšlenkou bolavou jsi pohlcen

a zvrásněnou krajinou teče jen slaná strouha...

 

Když nebem zkaleným nevnímáš malíře,

co si tu s paletou v krajině řádí,

když z tlukotu staly se jen údery hmoždíře,

kde v útrobách mučí duši tvou hlady...

 

Když slova se rozletí v tom tanci poledním

a ze stromů opadnou všechny otazníky,

pak ještě uslyšíš s výdechem posledním,

Jen Tobě za lásku lásko má díky...

Autor chalcedon, 16.10.2023
Přečteno 99x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, Pettie, Žluťák, cappuccinogirl, IronDodo, šerý, Psavec, kozorožka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji pěkně

18.10.2023 16:32:52 | chalcedon

Oslovující verše.

16.10.2023 15:29:35 | cappuccinogirl

Pěkná poezie. Líbí se mi to*

16.10.2023 14:18:22 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí