Chválospev

Chválospev

Anotace: -

Chválospev

V mojej zemi rodnej
mnoho krásy je spiacej
chcem sa kochať ešte viacej
chcem odísť do nej,
chcem vyniesť z času
milovanú ženu
nádhernú ozvenu
menom tvojho hlasu.

Vyšla si z perín rúcaš sníčky
potom si láskou znela,
ako modlitba celá
zrodená v hre s anjeličky.
Za záclonou sa skrýva
ráno rozprávkové
kvety jahodové
pozor, slnko sa díva.

Sladký hlboký nádych
dávam ti lúky, hory
nik vás nepokorí
po rokoch mladých
ozveš sa môj hlas tu
chodník krivolaký
kde letia vtáky
kde mladé roky rastú.

Všetko čarokrásne
otvorilo sa, ako kryštál
vtáčik pri prameni pristál
vpísal slovo do básne
a ty ideš bosá,
ako chodia lane
z tvojej dlane
napiť mi zachcelo sa.

Autor IronDodo, 26.12.2023
Přečteno 107x
Tipy 18
Poslední tipující: o3_gambit, Marťas9, cappuccinogirl, Helen Mum, jort1, Žluťák, šerý, Anfádis, kozorožka, RadekČ, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ďakujem teším sa

26.12.2023 18:26:54 | IronDodo

Použiju tvé vlastní slovo, kterým jsi ozdobil tuto báseňku... je opravdu... ČAROKRÁSNÁ :-)*

26.12.2023 15:47:17 | cappuccinogirl

Zručná a pečlivě vypracovaná poezie. Rád jsem si početl*

26.12.2023 11:19:52 | šerý

Krásná :)

26.12.2023 10:51:02 | kozorožka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí